sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Maidottomat banaani-päärynäletut


Tajunnanvirtaa kokatessa. Se kai kuvaa parhaiten tän kertasta reseptiä..
Äiti on flunssan takia puolikuolleena sohvanpohjalla, ja jossain vaiheessa illalla sieltä kuulu jotain sen tapasta, että se haluaa lettuja. Tuumasta toimeen siis.
Maitoa ei jääkaapissa ollu kauheesti ja ite tykkään muutenki enemmän maidottomista letuista, joten kokeilin maidon tai veden sijasta kivennäisvettä.
Tein taikinan ja sen turvotessa päätin kokeilla banaanin ja päärynän lisäämistä siihen. Aikaisemmista kokeiluista oon sen verran oppinut, että banaanisiivut ei pysy letussa kiinni ja vaikka pysyiskin, ne palaa kun muu lettu on vielä raakaa. Päätin kokeilla sosetta, koska sen saa sekotettua taikinaan.Soseutin hedelmät sauvasekottimella ja lisäsin joukkoon vähän sitruunamehua ettei banaani tummu. Paistaessa ilmeisesti hedelmissä oleva sokeri aiheutti sen, että seiskaa (yhteensä numeroita 12) isommalla lämmöllä pinta kärähti samantien, olkaa siis tarkkana lämmön suhteen ja varsinkin ekojen lettujen paistumista kannattaa seurata.
Kaikenkaikkiaan tosi onnistunut juttu, suosittelen kokeilemista! :)


Banaani-päärynäletut
8dl Vichyä
5dl Vehnäjauhoja
2 Munaa

n.300g Päärynää
1 Banaani
1 tl Sitruunamehua

Sekoita ainekset keskenään kulhossa, vispaa kevyesti niin, että jauhopaakut rikkoontuvat.
Anna turvota huoneenlämmössä n. 20-30min. Soseuta banaani ja päärynä, lisää sitruunamehu soseeseen.
Kun taikina on turvonnut, lisää banaani-päärynäsose joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Paista keskilämmöllä.
Tarkista maku ja koostumus ensimmäisen letun jälkeen. Hedelmäinen maku tulee paremmin esiin vähän jäähtyneessä letussa.
Lisää tarvittaessa jauhoja tai suolaa. Myös hedelmää voi halutessaan lisätä, oman maun mukaan.

1 kommentti:

  1. Oli muuten herrrrrkullisia, kiitos <3 Lopetin viimeiset tänään :)

    Lisäyksenä: Letut ilmaantuivat lautasella syliin, päärynäjäätelön ja kinuskikastikkeen kera kauniisti aseteltuina. Nam.

    VastaaPoista