Resepti on jälleen kerran toteutettu ajatuksella "Tajunnanvirtaa kokatessa - mitäs kaapista löytyykään", mutta lopputulos oli todella hyvä. Mausteiden puolesta aika mieto ja makea ohje, joten kannattaa itse maistella ja tarvittaessa lisäillä tasapuolisesti vähän kaikkea.
Marinadi: mm=maustemitta
1,2kg Broilerin marinoimatonta rintafileetä (n.8-9kpl)
2 Kanaliemikuutiota
1rkl Kuumaa vettä
2-3rkl Hunajaa
1rkl Soijaa
2mm Rakuunaa
2mm Timjamia
1tl Currya
1tl Inkivääriä
3mm Chilijauhetta
1mm Kuminaa
2mm Sitruunapippuria
1tl Suolaa
2tl Sokeria
Kastike:
2tlk Kookosmaitoa
1dl Maitoa
4rkl Maizenaa
2mm Timjamia
1rkl Sitruunamehua
2mm Sitruunapippuria
1mm Maustepippuria
2mm Chilijauhetta
1mm Inkivääriä
1tl Suolaa
2tlk(á312g) Mandariinia
1tlk Persikkaa
1tlk Aprikoosia
Valmistus:
Marinadi: Sekoita liemikuutiot kuumaan veteen, varmista ettei paakkuja jää.
Sekoita loput aineet joukkoon. Sekoita marinadi ja raa'at broilerit kulhossa, peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
Kastike: Valuta hedelmät ja kuutioi persikka ja aprikoosi, muista ottaa hedelmien liemi talteen.
Ruskista broilerit nopeasti pannulla molemmin puolin. Lihan ei tarvitse kypsyä pannulla kokonaan läpikypsäksi, vaan puoliväliin filettä saa jäädä ohut raaka raita.
Kuumenna kookosmaito kattilassa, lisää ruskistetut broilerit joukkoon.
Hauduta n.10 min ja lisää mausteet. Tarkista sakeus, saosta tarvittaessa (sekoita maizena tilkkaan kylmää maitoa ja kaada kattilaan ohuena nauhana samalla kastiketta sekoittaen).
Lisää hedelmät, kuumenna ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita tai hedelmien lientä.
Ja oli muuten taas hyvää! Annos oli meidän perheen tapaan jättimäinen... Kastiketta oli aika paljon lihan määrään nähden, mutta syötiin loppua soosia sitten perunalootan päällä :)
VastaaPoista